INSCHRIJVEN 2019
25 Januari Zeebaars, Dorade en vangst van de dag (VOL) € 65
1 Februari Kabeljauw, Schelvis / Koolvis & Wijting € 65
15 Februari Kabeljauw, Schelvis / Koolvis & Wijting € 65
8 Maart Zeebaars, Dorade en vangst van de dag € 65
22 Maart Zalm € 79,50
27 Mei Haring / Hollandse Nieuwe € 65
31 Mei Zeebaars, Dorade en vangst van de dag € 65
7 Juni Zeebaars, Dorade en vangst van de dag € 65
       
  Januari - Juni  Tonijn (vrije inschrijving) - Bij voldoende deelnemers wordt een dag gepland € 150

 

Overige informatie betreffende de workshops en cursussen.

 

Rondvis workshop:

  • Het fileren van verschillende Noordzee rondvis zoals Wijting, Schelvis/Koolvis, Kabeljauw en vangst van de dag.
  • Vrijdags 19:30-22:00.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Zeebaars, Dorade en platvis workshop:

  • Het op verschillende manieren leren fileren en schoonmaken van verschillende soorten platvissen, Zeebaars en Dorade.
  • Vrijdags 19:30-22:00.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Zeebaars, Dorade en vangst van dag workshop:

  • Het op verschillende manieren leren fileren en schoonmaken van de dagvangst Noordzeevis , Zeebaars en Dorade.
  • Vrijdags 19:30-22:00.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Haring workshops:

  • Het leren fileren van maatjesharing op de Engelse wijze, maar ook het verhaal van inkoop, kaken, pekelen, vriezen en rijping komen aan bod. Het is ook mogelijk om u aan te melden bij de overige workshop data als u alleen haring wilt leren fileren/snijden (buiten de de haring workshop om). 
  • Maandags 19:15 - 21:30.

Zalm & Sashimi workshop:

  • Het op verschillende wijze fileren van de zalmachtigen en leren sashimi maken van de zalm! 
  • Vrijdags 19:30-22:00.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Tonijn workshop:

  • Het leren fileren van een grote tonijn van 7-9 kg. Uitsnijden van de filets tot loins, toro, steaks en sashimi. Grillen,bakken en proeven. Let op beperkt plek!
  • Vrijdags 19:30-22:00.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

 

8-daagse cursus Katwijk 2018:

  • Start maandagavond 8 oktober om 19:15 tot 21:15.
  • 8 maandagavonden achter elkaar.
  • De vis (4-5kg) die gefileerd/ schoongemaakt wordt nemen de cursisten mee naar huis.
  • Alle bekende vissoorten komen aan bod.
  • Les van zeer ervaren viskenners en fileerders van bekende visgroothandels en productie fileerderijen.
  • Zeer leerzaam maar ook gezellig!
  • Cursus kost EUR 230 incusief messenset twv EUR 45 , exclusief de vis. 
  • Vis wordt per avond verekend en is ongeveer EUR 15-20 per keer, dit hangt af van de vissoort.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Zelf twee Tupperware dozen (niet te klein) en koeltas/box meebrengen om de vis in te doen. Goed schoeisel aandoen want het kan vochtig en daardoor glad zijn. Verder is een trui ook aan te raden ivm de koeling.

 

Workshop locatie Katwijk aan Zee:

 

6-daagse cursus Volendam 2019:

  • Start dinsdagavond 5 februari om 18:45 tot 21:15.
  • 6 dinsdagavonden achter elkaar.
  • De vis (4-5kg) die gefileerd/ schoongemaakt wordt nemen de cursisten mee naar huis.
  • Alle bekende vissoorten komen aan bod.
  • Les van zeer ervaren viskenners en fileerders van bekende visgroothandels en productie fileerderijen.
  • Zeer leerzaam maar ook gezellig!
  • Cursus kost EUR 210 inclusief messenset, exclusief de vis.
  • Vis wordt per avond verekend en is ongeveer EUR 15-20 per keer, dit hangt af van de vissoort.
  • Locatie: Mooijer-Volendam, Dwarskuul 2, 1131 PS Volendam

Zelf twee Tupperware dozen (niet te klein) en koeltas/box meebrengen om de vis in te doen. Goed schoeisel aandoen want het kan vochtig en daardoor glad zijn. Verder is een trui ook aan te raden ivm de koeling.