Inschrijven

 28 
01 
 05 
 19 
02 
09 
 30 
14 

 11 

Mei
Juni
Oktober
Oktober
November
November
November
December 

September
Oktober 

Maatjesharing
Zeebaars, Dorade en vangst van de dag
Zeebaars, Dorade en platvis
Tonijn
Zeebaars, Dorade en vangst van de dag
Rondvis
Zalm
Zalm (VOL)

Cursus start (Volendam)
Cursus start (Katwijk)

€ 65,00
€ 65,00
€ 65,00
€ 150,00
€ 65,00
€ 65,00
€ 79,50
€ 79,50

 

Verschillende soorten visfileer workshops: 
  • Rondvis (Kabeljauw etc.)
  • Zeebaars, Dorade en vangst van de dag
  • Zalm, Sashimi en Gravad Laks
  • Maatjes Haring 
  • Tonijn

 

 

 

Verschillende meerdaagse visfileer cursussen:

  • Katwijk aan Zee
  • Volendam

 

Fotos workshops:

 

         

Programma visfileer workshops 2018

  • Katwijk: Vrijdags 's avonds
  • Start 19:30 uur
  • Ontvangst met koffie
  • Uitleg gebruik verschillende fileermessen en slijpen
  • Productkennis en kwaliteit
  • Fileren
  • Pauze
  • Fileren
  • Drankje  

Programma visfileer cursussen 2018

  • Katwijk: Maandags 19:15-21:15
  • Volendam: Dinsdag 18:45-21:15
  • Ontvangst met koffie
  • Uitleg gebruik verschillende fileermessen
  • Productkennis en kwaliteit
  • Panklaren/schoonmaken rond en platvis.
  • Engels snijden/vlekken rond en platvis
  • Fileren/zijdes maken van rondvis.
  • Fileren van platvis in vieren en tweeen.
  • Ontvlieven/onthuiden
  • kwaliteits herkenning
  • Certificaat

       

Overige informatie betreffende de workshops en cursussen.

 

Rondvis workshop:

  • Het fileren van verschillende Noordzee rondvis zoals Wijting, Schelvis/Koolvis, Kabeljauw en vangst van de dag.

Zeebaars, Dorade en platvis workshop:

  • Het op verschillende manieren leren fileren en schoonmaken van verschillende soorten platvissen, Zeebaars en Dorade.

Zeebaars, Dorade en vangst van dag workshop:

  • Het op verschillende manieren leren fileren en schoonmaken van de dagvangst Noordzeevis , Zeebaars en Dorade.

Haring workshops:

  • Het leren fileren van maatjesharing op de Engelse wijze, maar ook het verhaal van inkoop, kaken, pekelen, vriezen en rijping komen aan bod. Het is ook mogelijk om u aan te melden bij de overige workshop data als u alleen haring wilt leren fileren/snijden (buiten de de haring workshop om). 

Zalm & Sashimi workshop:

  • Het op verschillende wijze fileren van de zalmachtigen en leren sashimi maken van de zalm! 

Tonijn workshop:

  • Het leren fileren van een grote tonijn van 7-8 kg. Uitsnijden van de filets tot loins, toro, steaks en sashimi. Grillen,bakken en proeven. Let op beperkt plek!

 

8-daagse cursus Katwijk 2018:

  • Start maandagavond 8 oktober om 19:15 tot 21:15.
  • 8 maandagavonden achter elkaar.
  • De vis (4-5kg) die gefileerd/ schoongemaakt wordt nemen de cursisten mee naar huis.
  • Alle bekende vissoorten komen aan bod.
  • Les van zeer ervaren viskenners en fileerders van bekende visgroothandels en productie fileerderijen.
  • Zeer leerzaam maar ook gezellig!
  • Cursus kost EUR 230 incusief messenset twv EUR 45 , exclusief de vis. 
  • Vis wordt per avond verekend en is ongeveer EUR 15-20 per keer, dit hangt af van de vissoort.
  • Locatie: Fileerderij Schuitemaker vis, Smidstraat 2, 2222AS Katwijk aan Zee

Zelf twee Tupperware dozen (niet te klein) en koeltas/box meebrengen om de vis in te doen. Goed schoeisel aandoen want het kan vochtig en daardoor glad zijn. Verder is een trui ook aan te raden ivm de koeling.

 

Workshop locatie Katwijk aan Zee:

 

6-daagse cursus Volendam 2018:

  • Start dinsdagavond 11 september om 18:45 tot 21:15.
  • 6 dinsdagavonden achter elkaar.
  • De vis (4-5kg) die gefileerd/ schoongemaakt wordt nemen de cursisten mee naar huis.
  • Alle bekende vissoorten komen aan bod.
  • Les van zeer ervaren viskenners en fileerders van bekende visgroothandels en productie fileerderijen.
  • Zeer leerzaam maar ook gezellig!
  • Cursus kost EUR 210 inclusief messenset, exclusief de vis.
  • Vis wordt per avond verekend en is ongeveer EUR 15-20 per keer, dit hangt af van de vissoort.
  • Locatie: Mooijer-Volendam, Dwarskuul 2, 1131 PS Volendam

Zelf twee Tupperware dozen (niet te klein) en koeltas/box meebrengen om de vis in te doen. Goed schoeisel aandoen want het kan vochtig en daardoor glad zijn. Verder is een trui ook aan te raden ivm de koeling.